Om

Allt började med att vi, sex landskapsarkitektstudenter från Sveriges Lantbruksuniversitet, fick möjligheten att rita en experimentell ekologisk köksträdgård i Wanås skulpturpark. Men när vi funderade i termer av ekologi så insåg vi det ohållbara i att rita en köksträdgård som den kulturintresserade medelklassen i Sverige tar bilen för att besöka. Därav växte uppdraget snabbt till något mycket mer.

Nu rör det sig snarare om en kultiveringsrörelse av Allotment plots, odlingsrutor på 120×120 cm med ätbara växter. Vi har etablerat ett epicentrum i Wanås och därfifrån kan rutorna sedan, med din hjälp, sprida sig världen över.

Tanken med The Allotment Plot är att inspirera medmänniskor till att utnyttja oanvända ytor i sin närhet för matproduktion. Att odla ekologisk och närproducerad mat men även att ta en mer aktiv roll i skapandet av det omgivande fysiska landskapet.

Etablera en ruta med grönsaker vartän du kan finna plats. Odla ekologiskt och lokalt. Fota processen och publisera sedan dina bilder på vår hemsida för att inspirera andra att också odla ekologiskt och lokalt vartän de finner plats för en ruta.

Det är en reaktion mot den växande distansieringen till matproduktion.

Det är en hyllning till individens engagemang.

Det är The Allotment Plot

Välkommen ombord,
Karin Andersson, Johanna Bratel, Linda Högberg, Marta Strand, Annika Söderberg och
Therese Wallgren.