Hur Man Övervintrar Sina Växter i en Kall Ram

Enkelt uttryckt, det är inte ett växthus, och du kommer inte att kunna hålla dina växter frodiga och se underbara ut under vintermånaderna – men du kommer att kunna ge dessa växter de rätta förhållandena under deras vilande säsong så att de till våren kommer att vara redo att sätta igång igen och återuppta en sund tillväxt.

En nedsänkt kall ram kommer att visa sig vara bäst isolerad eftersom marken naturligtvis ger den mest konsekventa temperatur även om andra isoleringsmaterial som trädgårdsfleece också kan hjälpa.

För att hålla dina ömma perenner i en kall ram, skär ner dem så mycket som möjligt, utan att kompromissa med plantan, innan de första frostarna. Om plantan inte redan är i en behållare, lyft upp den, var mycket noga med att hålla rotklumpen intakt och transplantera den sedan i en stor kruka som bekvämt rymmer rötterna och en bra omgivning av kompost för att skydda dem.

Packa ut den kalla ramen med dina krukor och fyll i eventuella luckor med kompost eller annat isoleringsmaterial, detta kan vara torra löv eller konstgjort material som strimlat papper eller polystyren. Vattna krukorna och täck sedan topparna för att förhindra uttorkning och för att behålla fukten runt rötterna. Kompost och speciellt gårdsgödsel avger värme när de sönderfaller och kommer att isolera mycket effektivt, men var försiktig så att du inte överhettar den kalla ramen eftersom detta kommer att sporra dina växter att växa alldeles för tidigt och kan orsaka irreparabel skada. Bättre att vara säker än ledsen.

En gång växterna förvaras alla i den kalla ramen, det är upp till dig att kontrollera väderförhållandena inuti. Se till att krukorna aldrig torkar ut men undvik också övervattning eftersom det kan göra att rötterna ruttnar. Växterna kommer inte att växa och kommer därför inte att ta in mycket vatten alls under denna period. Håll ljusnivåerna låga men inte helt mörka. Lägg ett lätt lager av fleece över plantorna kommer att bidra till att begränsa ljuset som kommer till plantorna och förhindra att de växer för tidigt.

Fluktuationer i temperatur kan också vara skadliga för vilande växter och bör hållas till ett minimum om möjligt. Om utetemperaturen är mellan 2 – 5 C så hjälper en liten öppning i locket eventuell överskottsvärme att komma ut, högre temperaturspikar kan kräva att du öppnar locket ytterligare – kom bara ihåg att stänga det igen innan temperaturen sjunker på natten! Ta en titt på sajten för hela vårt utbud av kalla ramar.

Att använda en nedsänkt kall ram eller att placera den nära ett vindskydd ger dina växter inuti ännu bättre skydd, detta är särskilt viktigt om du har växter som behåller sitt lövverk över vintern.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Optimera din trädgård med Guldkannan: En revolutionerande kombination av vattenkanna och potta

  • Casino i naturen

  • Hur får man en Mysig Trädgård? Bästa Tips för en Lummig Trädgård

  • Hur får man en Lättskött Trädgård? Bästa Tips

  • Hur Man Bekämpar Ogräs i din Trädgård

  • Hur du Förbättrar din Trädgårdsjord