Hur Man Odlar Vattenkrasse

De peppriga bladen på vattenkrasse kan vara dyra att köpa i snabbköpet, men du kan enkelt odla dina egna färska löv hemma till en bråkdel av kostnaden. Tvärtemot vad du kanske har hört behöver du inte en bäck som rinner genom din trädgård för att odla vattenkrasse. Du behöver inte ens en trädgård – en stor kruka och en skuggig plats är allt du behöver för regelbundna skördar av dessa vitaminrika löv hela sommaren.

Var odlas vattenkrasse

Att odla vattenkrasse i behållare är ett säkrare alternativ än att odla den i vatten – kommersiella odlare vet hur man håller vattnet fräscht och bakteriefritt, men detta är mycket svårare att göra i en trädgård situation.

Så länge dina vattenkrasseplantor hålls väl vattnade kommer de att trivas i en kruka med kompost av god kvalitet. För att ge rätt odlingsförhållanden för vattenkrasse, ställ helt enkelt dina krukor i djupa brickor eller fat som hålls fyllda med vatten. För att förhindra eventuell stagnation, se till att spola krukorna rejält två gånger i veckan med färskt vatten. Att blanda kol med komposten hjälper också till att hålla saker fräscha.

Hur man odlar vattenkrasse från frö

Gå inte och jaga runt och leta efter vattenkrassepluggväxter – att odla vattenkrasse från frö kräver inga speciella färdigheter eller utrustning. Så bara fröet direkt i behållare under mars och april, eller så snart den genomsnittliga dygnstemperaturen når 8-15°C. Groningen bör ske inom 14 dagar.

Det finns ingen anledning att täcka dina frön. Strö dem bara över ytan av fuktig kompost och de kommer att gro glatt. Så regelbundet under våren och försommaren för en konstant tillförsel av färska löv.

Hur man odlar mikrovattenkrasse

Om du vill odla vattenkrassefrö som mikrogrönt på din fönsterbräda, helt enkelt strö frön över ytan av förmättad jord i små fröbrickor. När tillväxten är igång, håll brickorna på fat med vatten och skörda dina vattenkrassemikrogrönt med vass sax när plantorna är cirka 5 cm (2″) höga.

Topptips : Om du har ett överskott av färska löv under sommaren, låt dem inte gå till spillo. Kaniner och marsvin äter vattenkrasse och kommer att njuta av denna goda goding närhelst du har lite över. Sällskapsfåglar kan också uppskatta de färska löven också.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Vilka Grönsaker är Lättast att Odla? Lista & Råd

  • När ska man så Olika Grönsaker? [Lista på Såtider för Grönsaker]

  • Hur man Odlar Jordgubbar – Tips & Råd

  • Hur man odlar rabarber – Bästa Tips & Råd

  • Hur man Odlar Fruktträd – Tips & Råd

  • Hur Man Odlar Tomater